LOVITURĂ DECISIVĂ LA SURVIVOR! ERA FAVORIT PENTRU A CÂȘTIGA PREMIUL MARE, DAR VA FI ELIMINAT. E OFICIAL, S-A AFLAT! SE VA ÎNTOARCE ACASĂ…

În lumea spectaculoasă a reality-show-urilor, se desfășoară unul dintre cele mai intense și pline de surprize sezoane, iar ultimele evenimente din cadrul emisiunii Survivor România All Stars au stârnit un val de interes și speculații printre fanii show-ului.

În ultimele dezvăluiri aduse la lumină de Viperele Vesele, se dezvăluie că echilibrul din echipa Faimoșilor a fost puternic zguduit, iar plecările dramatice și întoarcerile surprinzătoare au devenit norma în această competiție feroce. Mai mult decât atât, incidentele și scandalurile dintre concurenți au adăugat o notă dramatică întregului tablou.

Conform ultimelor informații divulgate de Viperele Vesele, Survivor România All Stars a devenit terenul unei adevărate bătălii, în special în ceea ce privește echipa Faimoșilor. Într-adevăr, pare că urmează o serie de evenimente dramatice, pline de suspans și tensiune, cu plecări șocante și întoarceri la fel de surprinzătoare. Dar nu au lipsit nici momentele tensionate și scandalurile între concurenți.

Într-una din edițiile recente, Viperele Vesele au prezentat informații de la “individualele” show-ului de supraviețuire din Republica Dominicană, unde competiția a atins noi cote de dramatism și incertitudine. Printre cei care mai rămân în competiție la acel moment se numără Iancu Sterp, Andrei Ciobanu, Robert Moscalu, Sorin Puscașu și Zanni.

În cadrul Consiliului, Dan Pavel a dezvăluit ordinea concurenților în funcție de performanțele obținute după unificare, iar pe primele două locuri s-au clasat Zanni și TJ Miles. Aceștia au fost urmați de Iancu Sterp, Robert Moscalu, Andrei Ciobanu și Sorin Pușcașu.

Totuși, scenariul se schimbă brusc odată cu apariția unor noi provocări. Conform relatărilor, Zanni și Ștefania Stănilă revin pentru un duel, iar situația devine și mai tensionată.

Dar surprizele nu se opresc aici. Într-un moment ulterior, se pare că producătorii emisiunii se confruntă cu o mică revoltă din partea concurenților, nemulțumiți de modul în care sunt tratați și de preferințele manifestate. Această revoltă a întârziat filmările, dar, în cele din urmă, concurenții au acceptat să continue.

Într-o altă răsturnare de situație, TJ Miles, deși inițial a câștigat duelul cu Zanni, este pus din nou în fața acestuia, iar rezultatul este diferit de data aceasta. După o serie de opriri și reluări ale traseului de duel, TJ Miles pierde și este trimis acasă.

Aceste evenimente recente au adus un nou val de suspans și emoție în competiție, demonstrând încă o dată imprevizibilitatea și intensitatea acestui sezon de Survivor România All Stars. Iar fanii sunt cu ochii pe viitoarele dezvoltări, pregătiți să fie martorii noilor răsturnări de situație și surprize ce urmează să apară în următoarele episoade.

Care este pensia minimă pe care o primești dacă ai cotizat doar 10 – 15 ani

Legea Pensiilor a suferit modificări semnificative care vor influența mai mulți români, deoarece pensia va fi acum determinată în funcție de numărul de ani cotizați la stat. Aceste schimbări aduc cu ele implicații majore, mai ales pentru cei care au cotizat doar 10-15 ani și vor să afle ce pensie pot primi în urma acestor modificări.

Potrivit noilor prevederi din Legea Pensiilor, se va face o distincție între cei care au cotizat la stat între 10 și 15 ani și cei care au cotizat mai mult de 15 ani. Persoanele care au cotizat mai puțin de 15 ani vor primi o pensie minimă, care va reprezenta 40% din salariul minim brut pe țară garantat în plată. De asemenea, pentru fiecare an de vechime în plus se va adăuga câte 1% din salariul minim brut pe țară garantat în plată.

În cazul în care o persoană a cotizat minimum 15 ani, aceasta va primi 45% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se va adăuga tot câte 1% din salariul minim brut pe țară.

Pentru cei care au muncit între 10 și 15 ani, pensia va fi stabilită la 40% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, iar pentru fiecare an de vechime în plus se va adăuga câte 1% din salariul minim brut pe țară garantat în plată. Aceste modificări au fost introduse pentru a corecta inechitățile din legislația anterioară, care nu lua în considerare diferențele de vechime în muncă între beneficiarii de pensie minimă.

De exemplu, conform textului Legii Pensiilor, un pensionar care a lucrat doar 12 ani primea aceeași pensie cu unul care a muncit 35 de ani, însă pe salariul minim pe economie.

În plus, pentru persoanele cu o vechime mai mică de 10 ani și cu un grad de handicap, pensia minimă se va stabili la 40% din salariul minim brut pe țară, conform noilor prevederi din Legea Pensiilor.

De asemenea, se menține pensia de urmaș, dar apare o nouă prestație pentru soțul pensionar supraviețuitor. Astfel, în cazul decesului unuia dintre parteneri, soțul supraviețuitor va primi un ajutor financiar în plus, echivalent cu 25% din pensia partenerului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie.

Astfel, modificările aduse de noua Lege a Pensiilor vor asigura acoperirea pentru cei care au muncit mai puțin de 15 ani, însă pensiile lor vor fi raportate la salariul minim brut pe economie.

Cele patru zodii care renasc în 2024, horoscop cu Mihai Voropchievici: ”Vor avea cel mai bun an din viața lor. Bani, iubire pură și călătorii de vis”

Cele patru zodii care renasc în 2024, horoscop cu Mihai Voropchievici: ”Vor avea cel mai bun an din viața lor. Bani, iubire pură și călătorii de vis”

Toate zodiile sunt favorite în 2024, dar patru din cele 12 vor avea cel mai bun an din viața lor. Adică au și bani, și iubire pură, și călătorii de vis, așa că anul ăsta o să aducă schimbări semnificative pentru patru dintre zodii.

Zodii care vor renaște în 2024:

BERBEC

Berbecul va avea succes în proiecte noi și vor atrage oportunități financiare semnificative. Berbecul știe întotdeauna cum să organizeze, cum să experimenteze o renaștere și atunci când ai și energie și ai și încredere în tine, cum are Berbecul în 2024, cu o abordare curajoasă și cu determinare, vor obține succes în tot ce înseamnă proiecte noi, oportunități financiare semnificative.

În domeniul iubirii, vor trăi momente intense și pasionale, iar călătoriile planificate vor fi pline de aventură și descoperiri fascinante. Cei care nu au obligații sunt cei mai favorizați, dar favorizați sunt și cei care sunt într-un parteneriat.

TAUR

Nativii zodiei Taur au parte de ceea ce își doresc ei mai mult: prosperitate financiară și stabilitate. Un Taur care n-are bani pe termen lung, adică stabilitate financiară, e un Taur mort. Dar anul acesta aduce Taurului, datorită forței divine a Universului care conlucrează, bani. Totul se învârte în jurul banilor. Pentru toată lumea, dar astea patru zodii prioritar. Iar Taurul este un favorit în ceea ce înseamnă prosperitate financiară și consolidare a stabilității materiale.

Face investiții bine gândite și munca lor asiduă va da roade și astfel își asigură confortul financiar, dar nu unul mediu, unul deosebit. Șansa e de partea lor în acest an. În ceea ce privește dragostea, au șansa să întâlnească un partener care împărtășește aceleași valori cu ei, că altfel nu-și fac parteneri dacă n-au aceeași frecvență și dacă nu iubesc banii, stabilitatea și munca. Pentru unii din ei care sunt mai zvăpăiați, călătoriile romantice vor fi benefice, în sensul că își vor întări, cei care au un partener și pleacă în călătorie, legăturile afective, iar cei care pleacă singuri n-o să știe nimeni ce lucruri bune au trăit ei acolo, pentru că sunt cam secretoși.

GEMENI

Gemenii, prin excelență, în 2024, vor avea o comunicare inspirată și, datorită comunicării, și relații armonioase. Vor experimenta o îmbunătățire semnificativă în abilitățile lor de comunicare. Schimbarea pozitivă îi va ajuta pe Gemeni să construiască relații mai armonioase decât cele de până acum, mult mai profunde. Și astea în toate aspectele vieții. În domeniul financiar, ideile lor inovatoare vor atrage succes, iar călătoriile le vor oferi tot felul de oportunități de învățare, conexiuni interculturale, dar posibilități și de a face ceva bani din această comunicare.

BALANȚĂ

Balanța are parte de iubire și realizări personale, deci va fi un an în care Balanțele vor străluci atât în dragoste, cât și în realizări personale. Vor atrage parteneri care vor completa perfect echilibrul lor emoțional, iar progresele în carieră le vor aduce satisfacții personale și profesionale. Călătoriile, la fel, vor contribui la dezvoltarea personală și descoperirea mai multor aspecte noi de viață.

Dieta 333 Disociată. Iata cum slăbești 10 Kilograme timp de 9 zile. Meniul zilnic complet

Cu dieta disociată, se afirmă că poți pierde între 5 și 10 kilograme în 9 zile, iar promotorii ei susțin că este una dintre cele mai eficiente metode de slăbit.

Cunoscută și sub numele de dieta “333”, această dietă implică un program alimentar pe o perioadă de 9 zile, cu 3 zile dedicate consumului de carne, 3 zile de fructe și legume, și 3 zile de lactate.

Dieta disociată presupune consumul de alimente fără a le combina.

Ordinea în care începi planul alimentar nu contează, astfel că dacă începi dietă cu carne, 3 zile vei mânca doar carne, fără niciun alt adaos, apoi continui cu 3 zile în care mănânci doar fructe și legume și în următoarele 3 zile consumi lactate degresate.

Cu dieta disociată slăbești până la 10 kilograme în 9 zile, dacă este asociată cu mișcarea fizică.

În zilele în care mănânci carne, nu sunt recomandate grăsimile animale, mezelurile sau carnea de porc. Este recomandată hidratarea, trei litri de apă pe zi.

3 zile carne

În cele 3 zile de carne, se pot consuma carne de pasăre, fructe de mare, peste și carne de vită, preparate la aburi sau la grătar. Este important să eviți grăsimile animale, mezelurile sau carnea de porc, iar hidratarea corectă este esențială, cu un aport de trei litri de apă pe zi.

3 zile fructe și legume

În cele 3 zile de fructe și legume, ai o gamă variată de opțiuni, cu excepția bananelor, strugurilor, fructelor uscate, fructelor confiate, cartofilor, mazărei și fasolei. Legumele pot fi preparate la aburi, pe grătar sau la tigaie, fără a utiliza ulei.

3 zile de lactate

Se recomandă consumul de lactate degresate, cu o singură excepție pentru iaurtul degresat care conține fructe.

Această dietă disociată, cunoscută de mult timp în lume, a fost încercată de multe femei cu rezultate variabile.

Este important să discuți cu un specialist în nutriție sau medic înainte de a încerca această dietă sau oricare alt regim alimentar drastic pentru a te asigura că este sigur și potrivit pentru tine.

Kate Middleton, în lacrimi! Ce mesaj emoționant le-a transmis Prințesa de Wales fanilor săi

La câteva săptămâni după ce a dezvăluit diagnosticul de cancer, Kate Middleton a fost din nou copleșită de emoții. De această dată, ,,vinovații” sunt chiar fanii Prințesei de Wales, care i-au transmis sute de mesaje emoționante, iar Kate s-a decis să le transmită acestora un răspuns extrem de emoționant.

Pe 22 martie, Kate a dezvăluit într-un anunț video emoționant că are cancer, pentru care urma un tratament preventiv. Dezvăluirea i-a determinat pe fanii regali din întreaga lume să trimită urări de bine, inclusiv felicitări scrise de mână, la care mulți au primit răspunsuri oficiale din partea Prințesei de Wales.

Printre aceștia se numără și Allexmarie, o susținătoare de-ale prințesei Kate, care a decis să își arate recunoștința față de aceasta printr-o scrisoare:

,,În ianuarie, când am fost informați că frumoasa noastră Prințesă de Wales a suferit o intervenție chirurgicală, i-am trimis o felicitare cu cele mai sincere urări de vindecare și, bineînțeles, multe urări de iubire.”, a declarat Allexmarie conform The Independent.

Ce răspuns a dat Kate Middleton fanilor săi

Chiar dacă se află într-o perioadă extrem de delicată, Kate Middleton a ales să petreacă cât mai mult timp alături de familia ei și să fie foarte atentă la nevoile sale. Astfel, Prințesa și-a luat din timpul ei și a citit fiecare mesaj pe care l-a primit din partea fanilor, pentru că, după cum a declarat aceasta în trecut, aceste mesaje o fac și mai puternică și se bucură că are atât de mulți oameni care o susțin.

Printre norocoșii fani care au primit un răspuns din partea Casei Regale, se numără Allexmarie, după ce i-a trimis o scrisoare de recunoștință lui Kate Middleton. Gestul prințesei a emoționat-o complet și, după cum a declarat Allexmarie, va fi un moment pe care îl va prețui tot restul vieții:

,,Astăzi, am primit această frumoasă scrisoare de mulțumire și pot spune sincer că o voi prețui toată viața.”, a explicat Allexmarie, potrivit publicației menționate anterior.

Răspunsul palatului a fost: ,,Vă mulțumim pentru urările de bine transmise Alteței Sale Regale Prințesa de Wales. Acest gest grijuliu este foarte apreciat.”.

De asemenea, Sarah Ferguson a împărtășit duminică, într-o postare pe Instagram, un mesaj puternic, încurajând oamenii să se verifice în mod regulat, să meargă la medic, în timp ce aceasta continuă tratamentul cancerului, pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății.

Prințul William, soțul ei, a continuat să-și îndeplinească îndatoririle regale, încercând să mențină echilibrul în această perioadă dificilă pentru familia sa. A fost un moment care a demonstrat nu doar forța individuală a Prințesei Kate, ci și solidaritatea și sprijinul comunității în fața adversității​​.

În cele din urmă, lupta lui Kate Middleton cu cancerul nu este doar o mărturie a curajului personal, ci și un punct de reflecție pentru societatea largă despre importanța empatiei, sprijinului reciproc și a conștientizării cancerului. Prințesa de Wales a devenit un simbol de speranță și rezistență, amintindu-ne tuturor că, în fața bolii, nu suntem singuri

Petre Roman a divulgat abia acum motivul divorțului de Mioara: „Mi-am pierdut mințile…”

Petre Roman, la momentul adevărului! Silvia Chifiriuc, motivul divorțului dintre Mioara Roman și actualul său soț? Fostul premier a recunoscut! Ce a dus, de fapt, la despărțirea de mama Oanei Roman?

Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Mioara și Petre Roman și-au spus adio după o căsnicie de mai bine de 30 de ani.

Vestea despărțirii celor doi a venit ca un adevărat șoc în lumea mondenă, mai ales că nimeni nu se aștepta ca fostul premier al României și mama fiicelor sale să o ia pe drumuri separate.

Silvia Chifiriuc, motivul divorțului dintre Mioara Roman și actualul său soț? Fostul premier a recunoscut! Ce a dus, de fapt, la despărțirea de mama Oanei Roman?

Invitat în cadrul unei emisiuni TV, Petre Roman și-a deschis sufletul și a vorbit mai sincer ca niciodată despre fosta sa soție, dar mai ales, despre motivul pentru care au decis să se despartă.

Petre Roman a declarat că a fost alături de Mioara și la bine și la rău, însă, dintr-o dată, lucrurile nu au mai mers, motiv pentru care au decis că este mai bine să pună punct.

De asemenea, tatăl Oanei și a Catincăi Roman a ținut să aducă numai cuvinte de laudă la adresa fostei sale soții

”Am fost împreună și la bine și la rău. De la un moment în colo nu a mai fost așa, pur și simplu. Ea e o mare vorbitoare de limba arabă, o ziaristă excepțională. De la mine să auziți vreodată ceva nepotrivit sau negativ la adresa ei… exclus”, a spus Petre Roman despre Mioara Roman, în cadrul unei emisiuni TV.

Petre Roman: ”M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia”

Iar asta nu este tot! Petre Roman a demontat zvonurile conform cărora actuala sa soție, Silvia Chifiriuc, ar fi fost femeia pentru care acesta i-ar fi spus adio Mioarei Roman.

Fostul premier al României a declarat că bruneta i-a luat mințile, dar mai ales, că a fost dragoste la prima vedere și că s-a îndrăgistit iremediabil de ea.

Nu, nu a fost atras doar de aspectul fizic, dacă la asta vă gândeați, ci la calitățile pe care frumoasa artistă le are. Ba chiar consideră că Silvia este sufletul său pereche și se arată foarte mândru atunci când vorbește despre ea.

“Asta nu este adevărat. Însă, ceea ce pot spune că este adevărat este că într-un fel, cum e viața, mi-am pierdut mințile. M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia… nu numai pentru că e o femeie foarte frumoasă, nu numai pentru că are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simțit că mi-e foarte bine.

Am și eu dreptul să mă simt foarte bine cu aleasa inimii mele”, a mai declarat fostul premier al României

Copiii Irinei Loghin, dezvăluiri despre relaţia dintre Fuego şi îndrăgita cântăreaţă de muzică populară. „Avem un avantaj”

Irina Loghin și Fuego au colaborat timp de peste un deceniu și au apărut în numeroase emisiuni televizate. Cei doi se înțeleg perfect și au o relație specială. La un moment dat, mulți au spus că îndrăgita interpretă de muzică populară ar fi chiar mama artistului. Care este, de fapt, adevărul? Copiii cântăreței au făcut, de curând, dezvăluiri despre relaţia dintre Fuego şi Irina Loghin!

Adevărul despre relația dintre Fuego şi Irina Loghin

Irina Loghin și Fuego, pe numele său adevărat Paul Surugiu, sunt extrem de apropiați. Cei doi se înțeleg de minune și au cântat de foarte multe ori împreună, inclusiv melodii care fac referire la iubirea dintre o mamă și un fiu.

Astfel, mulți români au ajuns să creadă că interpreta de muzică populară este chiar mama artistului. Totuși, Fuego a lămurit acest aspect, publicând în mediul online mai multe imagini cu femeia care i-a dat viață.

Din cauza prieteniei dintre cei doi artiști, au existat și zvonuri conform cărora Fuego şi copiii Irinei Loghin nu ar avea o relație tocmai bună. Cum stau lucrurile, de fapt? Irinuca şi Ciprian au ținut să clarifice situația.

„Nu avem cum să fim geloşi pentru că genetic noi sunt copiii ei şi avem un avantaj. Paul este în fiecare Crăciun la noi. El este la masa familiei”, au declarat cei doi copii ai artistei, potrivit Antena Stars.

„Eu sunt copilul cu mai multe mame”

Nu de puține ori, Fuego s-a afișat de mai multe ori alături de mama lui adevărată, iar imaginile au ajuns și pe rețelele sociale. Asemănarea dintre Paul și Eugenia este una evidentă. La un moment dat, celebrul artist a spus cum a reacționat mama lui atunci când multă lume l-a perceput ca fiind fiul Irina Loghin.

„După ce am lansat proiectul Mama si fiul, multă lume m-a perceput ca fiind băiatul doamnei Irina Loghin. M-a onorat comparaţia.

După cum am mai spus, eu sunt copilul cu mai multe mame. Dar una singură este cea care m-a format, care mi-a oferit totul şi care mi-e în continuare sprijin în momentele grele.

Mama mea este fericită să ştie că sunt iubit părinteşte de atât de multe persoane, iar alăturarea părintească lângă Irina Loghin a făcut-o fericită”, declara Fuego în urmă cu mai mulți ani.

Cum să folosești bicarbonatul pentru a favoriza înflorirea plantelor tale

Cum să folosești bicarbonatul pentru a favoriza înflorirea plantelor tale

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil care poate fi folosit în multe moduri în grădinărit, inclusiv pentru a îmbunătăți înflorirea plantelor tale. În acest articol, vom explora diferitele metode și sfaturi pentru a utiliza bicarbonatul pentru a promova o înflorire sănătoasă și abundentă în grădina ta.

 1. Stimularea înfloririi:
  • Un mod eficient de a folosi bicarbonatul pentru a promova înflorirea este să-l aplici ca un fertilizator natural. Poți face un amestec de apă și bicarbonat de sodiu în proporție de 1 linguriță la 1 litru de apă și să pulverizezi soluția pe frunzele și tulpinile plantelor tale. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea absorbției nutrienților și la stimularea procesului de înflorire.
  • De asemenea, poți adăuga o cantitate mică de bicarbonat direct în sol în jurul rădăcinilor plantelor pentru a crește nivelul pH-ului solului. Un pH echilibrat în sol poate promova o absorbție mai bună a nutrienților și poate îmbunătăți sănătatea generală a plantelor, ceea ce poate duce la o înflorire mai prolifică.
 2. Combaterea bolilor și a dăunătorilor:
  • Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antifungice și antibacteriene, ceea ce-l face util în prevenirea și tratarea unor boli fungice și bacteriene care pot afecta plantele și înflorirea lor. Poți face un amestec de bicarbonat și apă și să-l pulverizezi pe plante pentru a preveni apariția bolilor sau pentru a trata infecțiile existente.
  • De asemenea, bicarbonatul poate fi folosit pentru a descuraja dăunătorii, cum ar fi afidele și musculițele albe. Un amestec de bicarbonat și ulei vegetal diluat aplicat pe frunzele plantelor poate ajuta la alungarea acestor dăunători și la menținerea sănătății plantelor.
 3. Îmbunătățirea calității solului:
  • Adăugarea bicarbonatului în sol poate ajuta la neutralizarea acidității excesive și la îmbunătățirea texturii și structurii solului. Acest lucru poate crea un mediu mai favorabil pentru rădăcinile plantelor și poate spori sănătatea și înflorirea lor.
 4. Utilizarea în diverse culturi:
  • Bicarbonatul poate fi folosit în diverse culturi, inclusiv flori, legume și plante ornamentale. Indiferent de tipul de plantă, aplicarea corectă a bicarbonatului poate stimula înflorirea și poate îmbunătăți aspectul și sănătatea plantelor tale.

În concluzie, bicarbonatul de sodiu poate fi un instrument valoros în grădina ta pentru a promova înflorirea sănătoasă și abundentă a plantelor tale. Prin aplicarea corectă a acestuia, poți să-ți îmbunătățești recolta și să te bucuri de o grădină frumoasă și plină de viață.

ACTUALITATE Avertizare Meteorologică: România Se Pregătește Pentru Val De Căldură Intensă

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie din România, Elena Mateescu, a avertizat că țara noastră se va confrunta cu condiții meteorologice extreme în următoarea perioadă, odată cu debutul unui val de căldură intensă. Specialiștii de la ANM prognozează temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, iar impactul acestora asupra agriculturii și economiei este estimat a fi semnificativ.

Impactul valului de căldură în România
Conform declarațiilor directorului ANM, țara noastră se va confrunta cu temperaturi de peste 28 de grade Celsius în anumite zone, în timp ce în vestul Europei termometrele au indicat deja 33 de grade Celsius. Acest val de căldură neobișnuit de intens pentru luna aprilie va afecta nu doar România, ci și alte țări europene precum Franța și Germania.

Săptămâna viitoare, temperaturile vor fi mult peste normalul acestei perioade, cu creșteri de până la 10 grade Celsius comparativ cu datele obișnuite. Aceste condiții meteorologice extreme vor avea un impact semnificativ asupra agriculturii și economiei, iar directorul ANM a subliniat că există riscul ca vara acestui an să aducă temperaturi care vor depăși 35 de grade Celsius.

Provocările secetei în România
Unul dintre principalele efecte ale valului de căldură va fi seceta, care va afecta atât mediul agricol, cât și economia în ansamblu. Conform estimărilor, vara va fi caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, iar există posibilitatea ca anul 2024 să înregistreze noi recorduri de temperatură, atât la nivel mondial, cât și în România.

În aceste condiții, autoritățile și fermierii sunt avertizați să ia măsuri de prevenție și să se pregătească pentru impactul negativ al valului de căldură. Conștientizarea și acțiunea promptă pot contribui la reducerea efectelor secetei și la limitarea pagubelor înregistrate în agricultură și economie.

Doliu în lumea teatrului românesc! Anda Caropol, o îndrăgită actriță de la Teatrul Nottara, a murit

Doliu în lumea teatrului românesc! O cunoscută actriță de la Teatrul Nottara din Capitală și-a pierdut viața la 84 de ani.

Anda Caropol a murit la 84 de ani, lăsând un gol uriaș în inimile celor care au cunoscut-o. A fost o actriță foarte îndrăgită, extrem de pasionată, care s-a dedicat profesiei sale. A avut numeroase roluri cu care a impresionat publicul de fiecare dată.

Anda Caropol făcea parte din echipa Teatrului Nottara, iar colegii sunt foarte afectați de vestea trecerii ei în neființă.

„A suferit de o boală incurabilă, TEATRUL. De-a lungul carierei a fost profesionistă, nu și-a încurcat colegii, a fost cinstită cu profesia pe care și-a ales-o şi pe care a iubit-o şi pe care s-a bucurat să o facă până nu demult. O să ne lipsiți, minunată doamnă! Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a scris o apropiată a artistei, pe Facebook.

Anda Caropol s-a descris mereu ca fiind o persoană timidă, modestă, muncitoare și foarte perseverentă.

„Am fost mereu timidă și foarte, foarte modestă. Dar am fost muncitoare și perseverentă. Nu m-am luptat niciodată pentru vreun rol. Nici pentru rolul Ofelia nu m-am luptat, deși mi l-am dorit foarte tare. Și mai erau două actrițe atunci în teatru, care l-ar fi putut obține. Dar regizorul Dinu Cernescu până la urmă m-a preferat pe mine. Nu mi-am propus niciodată să reușesc. Am muncit toată viața cu pasiune și dăruire, fără să mă gândesc sau să aștept de undeva vreo recompensă. Rolurile au venit ele la mine”, a spus Anda Caropol despre ea însăși.

A absolvit în anul 1960 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, specializarea Arta actorului, la clasa profesorului A. Pop Marţian. Din anul 1964, anul când la conducerea Teatrului Nottara a venit Horia Lovinescu, Anda Caropol a început să apară pe afişele de pe bulevard. A debutat în „Sonet pentru o păpuşă“ de Sergiu Fărcăşan, în regia lui Lucian Giurchescu, chiar în 1964.