Prognoza meteo: Caniculă însoțită de furtuni electrice și grindină

În ziua de miercuri, cerul va fi variabil, însă se vor înregistra înnorări temporare, mai ales în sud-est la începutul nopții și în nord-vest spre sfârșitul intervalului. Vor apărea averse, descărcări electrice și vânturi puternice pe arii restrânse. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare și până în aproximativ 10 grade în estul Transilvaniei.

Miercuri, în regiunile Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, și local în sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură și disconfortul termic ridicat vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În celelalte regiuni, vremea va fi în continuare caldă pe arii relativ extinse. Temperaturile maxime vor oscila între 25 de grade în Maramureș și 39 de grade în sudul Olteniei, iar minimele vor fi între 12 și 24 de grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali și de până la 24 de grade pe litoral. Treptat, gradul de instabilitate atmosferică va crește, manifestându-se prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și descărcări electrice, mai ales în regiunile intracarpatice și zonele montane și submontane, dar și seara și noaptea pe alocuri în restul teritoriului. Se vor înregistra cantități semnificative de apă în intervale scurte de timp, iar în unele zone poate cădea grindină.

În București, valul de căldură se va menține, cu caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va atinge 36…37 de grade, iar cea minimă va fi între 19…22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare accentuate noaptea, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și vânturi puternice va fi ridicată.

În ziua de joi, vremea va rămâne caldă în cea mai mare parte a țării, cu persistența caniculei în Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei. Disconfortul termic va fi ridicat în sud și sud-est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele termice vor oscila între 26 de grade în Maramureș și aproximativ 37 de grade în Bărăgan și Podișul Dobrogei, iar minimele vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade. Se vor semnala perioade de instabilitate atmosferică cu dezvoltări noroase convective, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, mai ales în nord-nord-vest și centru, precum și în zonele de deal și de munte. În anumite regiuni, cantitățile de apă vor fi semnificative, iar probabilitatea pentru vijelii și grindină va fi ridicată.

În ziua de vineri, vremea va rămâne caldă în majoritatea regiunilor, cu disconfort termic ridicat în sudul și sud-estul țării, unde probabilitatea pentru caniculă va fi mare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Maximele termice vor oscila între 26…27 de grade în nord și în jur de 37 de grade în sud. În restul teritoriului, valorile termice vor fi mai moderate, cu maxime cuprinse între 26 și 32 de grade. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, însoțite de averse torențiale și descărcări electrice, însoțite de intensificări ale vântului, mai ales în zonele montane, dar și seara și noaptea în vest și nord. Pe arii restrânse, în special în nord-vest, se vor înregistra cantități mari de apă și vor fi condiții de grindină. Fenomenele de instabilitate vor fi prezente și pe spații mici, iar vântul va sufla slab și moderat, cu rafale temporare mai intense.

Sâmbătă, în sudul și sud-estul țării, valul de căldură va deveni intens, cu temperaturi de 37…40 de grade la câmpie și disconfort termic foarte ridicat. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi mai moderate, dar vremea va fi instabilă, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite de furtuni și grindină pe arii restrânse. În a doua parte a intervalului, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales la munte și în unele regiuni din sud, iar rafale de scurtă durată vor fi prezente și în restul țării. Minimele termice vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade.

În București, disconfortul termic va fi foarte accentuat, cu temperaturi maxime în jur de 38…39 de grade și indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind cu mult pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și noaptea, când vor fi posibile averse însoțite de furtuni. Vântul va fi mai intens în a doua parte a intervalului.

Duminică, luni și marți, temperaturile vor mai scădea ușor, dar vremea va fi în continuare caldă în majoritatea regiunilor. În sud și sud-est, va fi prezentă o nouă perioadă de caniculă. Probabilitatea pentru averse locale va fi mai ridicată în zonele montane.

În București, temperaturile se vor menține în primele două zile, urmând apoi o nouă perioadă de căldură. Vor fi posibile ploi scurte la începutul intervalului.

Cod portocaliu și cod galben de caniculă în România! Care sunt zonele vizate

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat recent că România se confruntă cu temperaturi extreme. Un val de căldură afectează mai mult de jumătate din țară, iar în regiunea Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei, temperaturile maxime vor atinge 39 de grade Celsius.

Codurile portocaliu și galben de caniculă au fost emise pentru mai multe zone din țară. Codul portocaliu afectează parțial județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, și în întregime județele Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj și municipiul București. Aici, temperaturile maxime vor atinge în general între 38 și 39 de grade Celsius, cu un disconfort termic accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime vor fi în general peste 20-22 de grade Celsius.

Pentru sudul, sud-estul și parțial vestul și centrul țării, este în vigoare un Cod galben de caniculă, cu temperaturi maxime în general între 33 și 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși 80 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 17 și 22 de grade Celsius.

Specialiștii se așteaptă ca luna iulie să fie cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani. Meteorologii au adăugat că, conform prognozelor internaționale, iulie poate deveni cea mai fierbinte lună la nivel global în ultimii 120 de ani.

Vulpița a devenit mamă pentru a treia oară. Veronica Stegaru a adus pe lume un băiețel

Cu doar cinci zile în urmă, Vulpița a fost internată în spital pentru a da naștere celui de-al treilea copil. Veronica Stegaru a născut un băiețel perfect sănătos. După cum ne informează Spynews.ro, cel mai tare site de știri mondene din România, prezentăm în exclusivitate detalii despre starea proaspetei mămici și despre fiul ei.

Bucurie imensă în familia Vulpiței! Veronica Stegaru a devenit mamă pentru a treia oară, iar Spynews.ro vă aduce în exclusivitate detalii.

Tânăra a adus pe lume un băiețel sănătos, iar ea și bebelușul se simt bine. Veronica urmează să fie externată mâine.

Vulpița și Viorel Stegaru sunt foarte fericiți devenind părinți pentru a treia oară. Micuțul s-a născut cu succes, iar familia este în culmea fericirii.

Veronica mai are deja doi copii acasă și experiența nasterii a fost ușoară, la fel ca și cele două precedente. Cei doi soți încă nu au decis numele pentru bebeluș, dar acest lucru va fi stabilit în zilele următoare.

Vulpița și Viorel Stegaru sunt în căutarea nașilor pentru botezul celui de-al treilea copil. Potrivit tradiției din Vaslui, copilul va primi prenumele părintelui spiritual, așa cum s-a întâmplat și cu cei doi copii anteriori.

La Ion si Maria vine un cuplu francez in vizita. Maria se uita pe gaura cheii la francezi si vede…

Într-o zi, Bula primește o scrisoare de la nevasta sa în timpul serviciului în armată. Curioși, colegii îl încurajează să o deschidă și, spre amuzamentul lor, nu găsesc niciun cuvânt scris pe foaie. Îl întreabă pe Bula de ce nu este nimic scris acolo și fac glume că poate nevasta sa nu știe să scrie. Însă Bula răspunde într-un mod amuzant: „Nu, suntem certați și nu vorbim!”

Bonus:

Un pensionar își sună fiul și îi spune că el și soția lui (adica mama fiului) vor să divorțeze, deoarece 45 de ani de căsnicie au fost prea mult pentru el. Fiul răspunde derutat și îl întreabă despre ce vorbește tatăl său. Bătrânul repetă că sunt obosiți să se suporte unul pe celălalt și îl sfătuiește să spună și fiicei sale.

Fiica, când află, sună îngrijorată la tatăl ei și îi spune că trebuie să vină să discute. Bătrânul închide telefonul și îi spune soției sale că a aranjat totul, că vor veni acasă de Crăciun și se gândesc să-i cheme și de Paști.

Citiți și:

La o reuniune de 20 de ani, Bula se adresează foștilor lui dascăli cu o întrebare în glumă: „Chiar atât de imbecil eram, de mă tot lăsați corijent?”

Gigi, întrebat de un prieten de ce nu se mai întâlnește cu o femeie superbă, răspunde că medicul i-a interzis. Prietenul îl întreabă dacă e bolnav, iar Gigi răspunde amuzat: „Nu, dar e nevasta lui!”.

În vizită la Ion și Maria vine un cuplu francez. Maria se uită prin gaura cheii în camera francezilor și îi vede pe aceștia într-o situație intimă. Cu gândul să facă și ea la fel cu Ion, ea intră în camera lui și îi dă cu „gogoșarii” pe la nas. Ion, speriat, strigă să aducă pușca, că iar au venit dihorii.