VERDICTUL ÎN URMA APELULUI DE LA TAS PRIVIND SIMONA HALEP A FOST FĂCUT PUBLIC. CÂND VA JUCA DIN NOU SPORTIVA

Simona Halep a luat decizia de a face apel la TAS după ce a fost suspendată pentru patru ani de către ITIA.

Ea a susținut că această suspendare este rezultatul unei contaminări cu substanțe interzise și a insistat asupra faptului că este complet nevinovată.

În urma apelului la TAS, verdictul pentru Simona Halep a fost publicat. Potrivit sursei americane, ITIA a prezentat dovezi consistente care susțin acuzațiile lor, în timp ce argumentele aduse de Simona Halep nu au reușit să convingă pe nimeni până în acest moment.

“Apărarea totală a Simonei Halep demonstrează că ea crede ferm în nevinovăția ei. În mod clar, situația rămâne foarte controversată: modificarea sancțiunii pare puțin probabilă, chiar dacă există prea multe neconcordanțe cu privire la întreaga situație.

Decizia instanței din septembrie 2023 a stabilit vinovăția Simonei Halep, condamnând-o la o interdicție de patru ani care se va încheia pe 7 octombrie 2026.

Jucătoarea de tenis română a negat imediat acuzațiile, declarându-se nevinovată și neștiind prezența substanței interzise în suplimentele luate”, a anunțat Tennis World USA și arată că verdictul rămâne același sau chiar s-ar putea sa devină mai drastic.

Alan Moore, un jurnalist de renume, a postat recent pe platforma Twitter că, în opinia sa, Simona Halep nu dispune de probe concrete care să susțină afirmația că ar fi fost contaminată cu roxadustat.

Din acest motiv, se pare că șansele ei de a evita o suspendare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) sunt limitate.

“Dacă suplimentele erau contaminate, decizia ar reflecta asta. Nu a existat nicio contaminare. Ceea ce se caută acum este o reducere a suspendării pentru dopaj.

Și, din nou, dacă se va dovedi că este vinovată, veți respinge în continuare constatările tribunalului. Dovezile nu arată că a fost un supliment contaminat. Dacă vrei să crezi că jucătorul tău preferat este mai presus de dopaj, ești liber să o faci.

Pentru că indiferent ce fapte sunt prezentate, nu le vei crede. Din nou, dovezile nu arată că a fost un supliment contaminat”, susține Alan Moore.

În prezent, în România, sportiva Simona Halep se confruntă cu restricții în ceea ce privește accesul la bazele sportive acreditate și utilizate de către profesioniștii din domeniul sportului.

În această situație, Halep este nevoită să-și desfășoare antrenamentele la baza sportivă Stejarii, care este proprietatea lui Ion Țiriac, întrucât nu îi este permis să utilizeze facilitățile de antrenament de la Izvorani sau cele ale Federației Române de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *