<

S-a Schimbat Vârsta De Obținere A Permisului

După modelul american sau a unor state din vestul Europei, limita de vârstă pentru obținerea
permisului de conducere se va mișcora de la 18 la numai 16 ani, însă în anumite condiții stricte.

Conform proiectului, adolescenții care vor dori să devină șoferi vor fi supuși unui examen psihologic
mult mai amplu decât cel aplicat în prezent.

O altă condiție ar fi că tinerii vor putea conduce numai mașini cu motoare ale căror capacitate cilndrică
să nu depășească 1.000 de centrimetri cubi, tocmai pentru că astfel de autovehicule nu pot atinge viteze
mari, conform România TV.

Mai mult, în primul an de după obținerea permisului de conducere, adolescenții vor putea conduce
numai alături de un însoțitor care are permis de conducere de minim 5 ani.

Totuși, proiectul care ar urma să modifice legislația rutieră va avea nevoie să treacă prin comisiile de
specialitate din Parlament, dar și de votul deputaților și al senatorilor.

CITESTE SI

Anunț pentru românii care nu s-au recenzat. Informații oferite de Institutul Național de Statistică

În luna martie a acestui an a început recensământul. De atunci, autoritățile au anunțat că oamenii care nu doresc să participe sau furnizează informații greșite vor fi amendați. Sancțiunile puteau să ajungă chiar și la 3.000 de lei.

Institutul Național de Statistică a făcut noi anunțuri. Prima dată oficialii au declarat că amenzile pentru necompletarea recensământului sau pentru completarea greșită a acestuia variază între 1.000 de lei și 3.000 de lei.

Anunț în privința recensământului
Institutul Național de Statistică a confirmat că românii care nu s-au recenzat, din diverse motive, nu vor fi amendați.

„Cei care nu au fost recenzați nu vor fi amendați, întrucât nu au oferit informațiile din motive obiective sau subiective.

În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative. Ei vor fi practic recenzați automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduși în baza de recensământ numai în măsura în care există informații că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, potrivit observatornews.ro.

Recensământul persoanelor și al locuințelor s-a încheiat. Primele date arată că România numără 19 milioane de locuitori.
Oraşele reședință de județ au pierdut din locuitori, iar în schimb au câștigat localitățile limitrofe. De asemenea, 600.000 de locuințe secundare sunt goale. Profesorul Vasile Ghețău, implicat în acest proces, a fost cel care a oferit, într-un vast comentariu, date interesante despre recensământ.

„Din datele centralizate zilnic la Institutul Național de Statistică se poate contura, cu prudență și inerente estimări, o cifră fie și aproximativă a populației rezidente recenzate pe județe la sfârșitul ultimei zile de recenzare, duminică 31 iulie 2022.

La fel de importante sunt învățămintele acestei ample operațiuni statistice naționale, atâtea cât pot fi desprinse din evoluțiile recenzării în lunga perioadă a acestei faze, de la 14 martie la 31 iulie 2022, dar și din evenimente și dezvoltări având legătură cu recensământul.(…) Numărul locuitorilor recenzați la terminarea perioadei de înregistrare, la 31 iulie, nu constituie însă cifra populației rezidente la data recensământului.

Acolo unde se știe că recenzarea la domiciliu nu a acoperit toate locuințele, din rațiuni variate, Institutul Național de Statistică are instrumentele identificării persoanelor cu reședința obișnuită în țară (trăiesc aici) care nu au fost recenzate și includerii lor în populația rezidentă la 1 decembrie 2021.”, a fost o parte din mesajul profesorului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *