<

Peștele care ar trebui consumat cel puțin o dată pe săptămână. Este la fel de sănătos ca somonul, dar mult mai ieftin

Nutriționiștii recomandă consumul de pește cel puțin o dată pe săptămână, și cu bună motivare. Peștele este o sursă bogată de aminoacizi esențiali și furnizează un profil lipidic mult mai sănătos în comparație cu alte surse de proteine. De asemenea, este o sursă valoroasă de micronutrienți, inclusiv vitaminele B, vitamina D și minerale precum iodul, potasiul și fierul.

Deși somonul este adesea considerat o opțiune ideală, prețul său poate face ca mulți oameni să-l excludă din alimentația lor zilnică. Cu toate acestea, există o alternativă mai accesibilă și la fel de sănătoasă: hamsia.

Hamsia este la fel de benefică ca somonul și este o alegere inteligentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească dieta fără a-și depăși bugetul. Această specie de pește oferă o gamă variată de nutrienți esențiali, cum ar fi fosforul, calciul, iodul și magneziul, fiind de 15 ori mai bogată în vitamine decât somonul, conform fanatik.ro.

Acizii grași Omega-3 din hamsie sprijină sistemul imunitar și contribuie la sănătatea sistemului nervos, articulațiilor și oaselor.

Pentru a beneficia la maximum de proprietățile sale nutritive, se recomandă gătirea hamsiei la cuptor. Cu toate acestea, există și opțiunea de a o prăji în baie de ulei și de a o servi alături de mălai și mujdei de usturoi, pentru cei care preferă acest mod de preparare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *